home Contact
BYS Repair Waterontharders

Hard water
De hardheid van water wordt veroorzaakt door de mineralen calcium en magnesium. Wanneer deze mineralen zich binden, ontstaat kalk. Hard water is dus water met een te hoog kalkgehalte.

Gevolgen hard water: Exterieur
Door wassen met hard water blijft er kalk- afzetting achter op uw jacht. Dit is bij donkere rompen en raampartijen goed waarneembaar (veel zeemwerk). Daarnaast veroorzaakt kalkafzetting op de ramen minder zicht.

Glansverlies
Hard water veroorzaakt uitdroging bij gelcoats en lak onder invloed van wind en UV-stralen. Het oppervlak zal zijn glans verliezen, waardoor het jacht eerder en extra grof gepoetst moet worden. Bij iedere poetsbeurt wordt een top- laagje gelcoat/lak verwijderd met gevolg dat het jacht eerder een spuitbeurt moet ondergaan.

Gevolgen hard water: Interieur
Het verwarmen van hard water tot boven de 60 graden Celcius zorgt ervoor dat de kalk zich gaat binden. Gevolgen:
- Kalkaanslag op sanitair, kranen, douche- wanden, douchebakken en douchekoppen.
- Kalkaanslag op verwarmingselementen van wasmachine en afwasmachine.


- Kalkaanslag in boiler, waterkoker en koffiezetapparaat.

Waterontharder
Door plaatsing van een B Y S waterontharder op uw jacht is er continu zacht water aanwezig, waardoor de genoemde problemen zich niet of nauwelijks voordoen. Uw jacht zal na een paar wasbeurten niet "uitdrogen" en er zal weinig of geen zeemwerk meer hoeven worden uitgevoerd. Het jacht zal zijn glans langer behouden.

Installatie en gebruik
Met de installatie door onze specialisten van een B Y S waterontharder op uw jacht, blijft de glans van de gelcoat of lak langer behouden en de leidingen kalkvrij. Bijkomende voordelen zijn: geen droge huid meer na het douchen, betere smaak van koffie en thee en geen kalkaanslag meer in uw douche-cabine.

Oude kalkaanslag verdwijnt wanneer men het leidingwater begint te ontkalken.

De B Y S waterontharder wordt aanbevolen door verf- en gelcoat leveranciers.

Gecertificeerde legionellapreventie van
B Y S; uw veiligheid aan boord!

Waterontharders